Farský kostol

Ján Pavol II. Veľký

V pondelok -  2. apríla  si pripomenieme siedme výročie odchodu do domu Otca tohto veľkého pápeža našich čias, ktorý odišiel o 21, 37 hod. Modlime sa k nemu, prosme ho o milosti. On je určite v nebi "in".

"Môžeš Boha opustiť, ale nezabrániš, aby Ťa hľadal. Môžeš ísť svojou cestou, ale nezabrániš, aby Ťa viedol. Môžeš sa rozhodnúť proti Bohu, ale On sa narodil pre Teba".

Ján Pavol II. Veľký

 

Klikni sem a pozri video. Sväté omše, modlitby, výstavy, knihy, kultúrne stretnutia – veriaci na celom svete si mnohými spôsobmi uctievajú pamiatku pápeža Jána Pavla II., ktorého 7. výročie smrti si práve pripomíname. Pre Vatikánsky rozhlas pri príležitosti 5. výročia jeho úmrtia poskytol svedectvo generálny vikár pápeža pre mestský štát Vatikán kardinál Angelo Comastri: „Veľmi často sa ráno zastavím v krátkej modlitbe pred hrobom Jána Pavla II. Pozorujem tváre a vidím dojatie. Spočiatku tam bolo možno trochu zvedavosti, dnes je to predovšetkým oddanosť a túžba vdýchnuť niečo z atmosféry, ktorá vychádza z hrobu, zo svedectva Jána Pavla II. Aj ja sa pýtam prečo: zaiste preto, že tento pápež bol vzorom života prežitého pre dobro. Dnes v spoločnosti, žiaľ, prevažujú prázdne vzory, bezvýznamné, ktoré sa ako ohňostroj objavia na chvíľu na televíznej obrazovke a potom zmiznú. Ján Pavol II. bol mužom, ktorý vedel, prečo a pre koho žije. Bolo možné vidieť, že bol človekom, ktorý sa úplne odovzdal ideálu, s ktorým spojil svoj život, a týmto jeho ideálom bol Ježiš! Vidieť človeka tak odhodlaného žiť svoj ideál dnes nepochybne dojíma, pretože je zriedkavosťou nájsť takú osobu! Verím, že ľudia, predovšetkým mladí, prichádzajú k nemu, aby tu hľadali pochopenie tajomstva tohto života a istým spôsobom ho napodobnili.“ 

Benedikt XVI o Jánovi Pavlovi Veľkom. Pozri video: Klikni sem.