Aktuálne

Jakub, vďaka! Žilina postúpila!

Žilina zaslúžene zdolala Ľubľanu. Ďalej ide vďaka nášmu Jakubovi Paurovi, ktorý vo štvrtok oslavoval svojho patróna – svätého Jakuba! Jakub, vďaka!

MŠK Žilina - Olimpija Ľubľana 2:0 (1:0) - prvý zápas: 1:3, do 3. predkola postúpila Žilina

Góly: 38. a 56. Jakub Paur

39 minúta, Žilina dala gól!

Nádherný futbalový moment s radostným vyvrcholením pre MŠK. Prudký center Picha z ľavej strany našiel hlavu JAKUBA PAURA, ktorý prišiel do Žiliny z Višňového a ten nádhernou hlavičkou prekonáva Džafića po prvýkrát.

56 minúta, Žilina dala gól!

Žilina sa dočkala druhého presného zásahu. Nádherný center v podaní Pečovského a ďalšie ukážkové zakončenie v podaní JAKUBA PAURA a znova hlavou k ľavej žrdi. Ďalší krásny futbalový moment.

 

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Mali sme solídny vstup do zápasu z hľadiska odhodlania a nasadenia. Potom prišiel útlm, ale záver polčasu bol excelentný. Dostali sme ho pod tlak, zacítili sme, že súper je zdolateľný. Dali sme gól, v druhom polčase druhý. Chlapci dobre pracovali, boli sme kompaktní. Po druhom góle sme vedeli, že nemôžeme prestať hrať a musíme zostať koncentrovaní. Bol v tom dnes cítiť veľký výkon."

Jakub Paur, autor dvoch gólov Žiliny: "Bol to kolektívny úspech a dielo tímu. Ľubľana nás ničím neprekvapila, my sme sa sústredili na náš výkon. Robovi Pichovi musím venovať pozvanie na večeru. Striedal som pre svalové zranenie, v závere som sa modlil, aby sme to udržali."

Domáci začali aktívne a od podlahy. Hráčov Olimpije museli zo trikrát ošetrovať a pre zranenie musel už v 11. minúte striedať Mbatama. V 5. minúte slabo strieľal Škvarka, na druhej strane po rýchlej kombinačnej akcii nebezpečne, no nad pálil Djurkovič. Žilina mala loptu viac na kopačkách, ale chýbal tomu moment prekvapenia a dobrá finálna fáza so strelami.

 

Až posledná 15-minútovka prvého polčasu priniesla stupňujúci sa tlak Žiliny, ktorá dovtedy nevedela prejsť cez dobrú obranu hostí. Tí umne brzdili hru a sústredili sa len na obranu. V 38. minúte ale Pich pekne nacentroval z pravej strany a nepokrytý JAKUB PAUR hlavou nádherne prekonal Džafiča. O dve minúty po nedorozumení v šestnástke hostí obrancovia Ľubľany dovolili prihrávku na JAKUBA PAURA, ten tvrdou strelou ale len zostrelil spoluhráča Mihalíka. V 44. minúte hlavička Piačeka trafila ľavú žrď brány Olimpie a obranca loptu odkopol z bránkovej čiary, vzápätí po centri do vnútra pokutového územia Hučko hlavou zobral loptu lepšie postavenému spoluhráčovi a strieľal len nad. Hostí spod tlaku oslodil polčasový hvizd.

Obraz hry sa veľmi nezmenil ani na začiatku druhého dejstva, domáci tlačili, no opäť im zo začiatku absentovala nebezpečnejšia streľba. V 54. minúte po rohu nádejne, ale mimo hlavičkoval Pich. Ale v 56. minúte po peknom dlhom centri Picha z ľavej strany opäť JAKUB PAUR a opäť hlavou strelil v tej chvíli postupový gól. Nabudení domáci stále tlačili a Pich v 58. minúte krásnym obstrelom trafil len tyč Džafičovej bránky. V následnej fáze sa tempo trochu spomalilo, Ľubľana sa snažila o potrebný gól, ale nevedela si vytvoriť šancu.

Vzruch priniesla až 72. minúte, keď pekne vystrelil Škvarka, Džafič jeho pokus ale vyrazil. A v 80. minúte po akcii so striedajúcim Žilákom tesne vedľa namieril Majtán, na opačnej strane to skúsil Valenčič, ale Dúbravka vyrazil na roh. Gólman Žiliny bol pozorný aj pri priamom kope Omladiča v 89. minúte, Olimpia si ani v závere nedokázala vytvoriť väčšiu šancu a tak vypadla na úkor 6-násobného slovenského majstra. A to ešte bežal v posledných sekundách sám na brankára Škvarka, ale nedal.