Aktuálne

Jakub Paur dal víťazný gól Žiliny

MŠK Žilina - 1. FC Tatran Prešov 3:0 (1:0)

Góly: 4. Jakub Paur, 68. Ricardo Nunes, 79. M. Ceesay, ŽK: 29. Jakub Paur - 23. Krajník, rozhodovali: Smolák - Vindiš, Borsányi, 1712 divákov

Zostavy:

Žilina: Dúbravka - Mabouka, Akakpo, Leitner, Ricardo Nunes - Pečovský - J. Mihalík (46. Škriniar), Káčer (68. Barčík), Paur (46. Deza), Pich - M. Ceesay

Prešov: Jakub Diviš - Bartek, Adámik, Krajník, Kolbas - Jakovlev, P. Petráš (85. M. Adam), Peter Lipták, Dolný (68. Katona) - Ševčuk, M. Marcin

Domáci využili hneď svoju prvú príležitosť a ujali sa vedenia už v 4. min zásluhou strely Jakuba Paura zblízka. Prešovčania sa snažili čo najskôr odpovedať, na začiatku 12. min nebezpečne hlavičkoval po rohovom kope stopér Krajník, ale Dúbravka jeho pokus zlikvidoval. Postupne sa hralo viac v strede poľa, obrancov hostí trápil hlavne rýchly žilinský útočník Ceesay. Na druhej strane mal domáci brankár v 28. min čo robiť s Marcinovou strelou spoza šestnástky. Medzi príležitosti prvého polčasu možno zaradiť aj Kolbasovu strelu z uhla, oblúčikom sa pokúšal prekvapiť Dúbravku, ale lopta skončila na vrchnej sieti.

 

V druhom polčase v 54. min sa po nedorozumení obrancov Prešova dostal pred bránku Pich, ale nepodarilo sa mu presne vystreliť. Asi od 60. min prebrali aktivitu hostia, tlačili sa viac na žilinskú polovicu, ale ich kombinácie končili na hranici šestnástky. Šošoni odpovedali v 68. min druhým gólom. Po faule na Káčera tesne pred hranicou pokutového územia obstrelil Nunes z priameho kopu prešovský múr a prekonal aj brankára Diviša, ktorý nemal cez hráčov stojacich pred ním ideálny výhľad. O osude stretnutia definitívne rozhodla trojica Pich, Barčík, Ceesay. Na konci kombinácie presne trafil v 79. min Ceesay, ktorému ideálne prihral v šestnástke Barčík.

Frans Adelaar (tréner MŠK Žilina): "Začali sme dobre, rýchlo sme strelili gól, čo nám pomohlo. Potom sme ale nedokázali kontrolovať hru, mali sme problémy v strede poľa. Snažil som sa zmeniť systém hry zo 4-1-4-1 na 4-2-3-1. Do druhého polčasu som preto poslal Škriniara a Dezu a hrali sme trochu lepšie. Nemali sme až toľko sebavedomia, ale to vyplývalo z prechádzajúcich zápasov. Po druhom góle sme predviedli, že vieme hrať dobrý futbal. Som rád, že sme konečne získali tri body, je to dobré pre sebavedome hráčov. Jakuba Paura som striedal, lebo som nechcel riskovať ďalšiu kartu."

Angel Červenkov (tréner Tatrana Prešov): "Zápas bol dobrý z oboch strán. Po chybe sme rýchlo dostali gól, potom sme sa snažili kontrolovať hru, vytvárať si šance, ale len do druhého inkasovaného gólu. Výsledok zodpovedá priebehu zápasu, s hrou som spokojný, s výsledkom nie. Nemali sme dobrú koncovku, nepremenili sme naše šance, súper svoje áno."


Jakub Paur: "My mladí sme radi, že hrávame, môžeme sa niečo podučiť od starších spoluhráčov."

Jakub pridal proti Prešovu svoj druhý gól v Žiline a naštartoval majstra k vysokému víťazstvu

V zápase 10. kola Corgoň ligy proti Prešovu otváral skóre zápasu dvadsaťročný odchovanec klubu Jakub Paur. Po premiérovom zásahu v drese MŠK Žilina skóroval aj ďalšom ligovom stretnutí. Rodák z Višňového sa prepracoval do základu MŠK Žilina po minulosezónnom vydarenom hosťovaní v Zlatých Moravciach a dobrých výkonoch v drese majstra od začiatku jesennej časti. "Dúfam, že sa zapracujeme do tohto kolektívu úplne. My mladí sme radi, že hrávame, môžeme sa niečo podučiť od starších spoluhráčov," povedal. Mladý záložník vystrúhal po góle v 4. minúte rukami gesto znázorňujúce srdce. "To patrilo rodine, ktorá sedela v hľadisku," vysvetľoval po dueli. Po jednom z ostrejších zákrokov videl od hlavného rozhodcu žltú kartu. "Moja druhá, takže budem môcť hrať v ďalšom dueli," povedal a pokračoval: "Nebol to nejaký ostrý faul, do súboja som išiel prsiami." Tréner Frans Adelaar vystriedal cez polčas Jakuba za ďalšieho mladíka Jeana Dezu. "Povedal mi len toľko, že ma stiahne kvôli taktike, nebolo to kvôli výkonu," povedal Jakub. Žilinskí futbalisti minulý týždeň utužovali kolektív v sudoparku v kysuckom Klokočove. "Bolo tam výborne. Majú tam kade s horúcou vodou, tak sme to využili naplno. Absolvoval som všetky súťažné disciplíny, Všetko to bolo v rámci 'srandy'," zakončil Jakub Paur s úsmevom.