Aktuálne

Otec Kardinál Korec je prepustený z nemocnice domov

Nitra 26. júna (TK KBS) - Kardinála Jána Chryzostoma Korca dnes popoludní prepustili z nemocnice do domáceho liečenia. TK KBS to povedal hovorca nitrianskeho biskupstva Miroslav Lyko. Lekárom tento krok podľa jeho slov umožnil podstatne zlepšený zdravotný stav nitrianskeho emeritného biskupa. Kardinál Korec bol v nemocnici, kde ho operovali, takmer dva týždne.

"Kardinála Jána Chryzostoma Korca dnes popoludní prepustili z nitrianskej fakultnej nemocnice do domáceho liečenia. Lekárom tento krok umožnil jeho podstatne zlepšený zdravotný stav," uviedol v správe Lyko. Kardinála Korca prijali do nemocnice 13. júna. V ten istý deň sa podrobil operácii. Potom, ako bol v umelom spánku, sa však jeho stav postupne zlepšil.

Svoje osobitné požehnanie poslal v čase hospitalizácie kardinálovi Korcovi aj Benedikt XVI. Na viacerých miestach na neho mysleli veriaci v modlitbách i pri svätých omšiach. Za spomienky i modlitby im kardinál poďakoval. "Vo svojich modlitbách myslí na nich a žehná ich. Zvlášť ďakuje poslucháčom Rádia Lumen a divákom TV LUX," dodal v správe Lyko.