Aktuálne

Kapitán Zdeno Chára venoval striebro Pavlovi Demitrovi

Hneď po zápase si obliekol dres s číslom 38 a s menom Demitra. Slovenský kapitán Zdeno Chára v ňom prevzal striebornú medailu.

„Celý šampionát sme mysleli na Paľka. Chceli sme odohrať čo najlepší turnaj pre neho a keď sa blížil záver a úspech, tak sme vedeli, čo urobíme,“ prezradil kapitán Zdeno Chára. Spolu s Tomášom Kopeckým si obliekli dres s číslom 38 a s menom Demitra a takto prevzali strieborné medaily.

„Majka o tomto nápade vedela, nemala proti tomu nič. My sme si takto chceli uctiť pamiatku Paľka, ktorý nás určite sledoval zhora. tento šampionát sme hrali pre neho,“ dodal najlepší bek svetového šampionátu, ktorý priznal, že sila nášho tímu bola v kolektíve.

„Bolo mi cťou byť kapitánom tohto mužstva. Zišla sa tu veľmi dobrá partia. Hrali sme jeden pre druhého, tieto majstrovstvá si budem veľmi dobre pamätať. Môžeme odísť s hlavami hore a byť hrdí na to, čo sme tu dokázali. Preto je taká atmosféra doma. A nielen preto, že sme získali medailu, ale hlavne preto, akým spôsobom sme tu odohrali zápasy,“ uzavrel Chára.

Ďakujeme.