Aktuálne

Slovensko má ďalšiu striebornú: Nasťa Kuzminová

15. február 2018. "Dnes nám počasie prialo, menej fúkalo, čiže podmienky boli viac-menej dobré. Bežalo sa mi výborne, lyže som mala vynikajúco pripravené. Dve strelecké chyby na mňa nie sú zlé.

Pred posledným výstrelom ma trochu postihla neistota. Vedela som, že je to rozhodujúca chvíľa, preto som ho odložila. Dala som si čas na ďalší nádych - výdych, aby som ten terč trafila," povedala Kuzminová pre RTVS ešte počas pretekov.

"Sú to neskutočné pocity. Stále neverím, že už mám zo ZOH 2018 dve strieborné medaily. Obzvlášť, keď sa mi podarilo získať medailu aj vo vytrvalostných pretekoch, v ktorých je streľba rozhodujúca. Myslela som si, že len nula na strelnici môže vyniesť pódiové umiestnenie. Tvrdo som pracovala na tom, aby som mala čistú streľbe. Dva výstrely mi však nepadli, boli tam určité veci, ktoré sa nedali postrehnúť. Mrzí ma to, mohlo byť z toho aj zlato. Na druhej strane som šťastná a vďačná za to, čo mám. Nerátala som dnes s medailou. K jej zisku mi pomohli aj neskutočne dobre pripravené lyže. Emócie postupne odznievajú, ale hreje ma pri srdci, že pre SR máme druhé striebro," dodala Anastasia Kuzminová už po dekorovaní. Olympijský úspech nášho biatlonu potvrdzuje aj Pavlína Fialková, ktorá skončila na krásnom 5. mieste.