Slovensko má v nebi silného orodovníka

 

Dňa  24. októbra 2015 o 13,45 hod. odišiel do Domu Nebeského Otca náš otec Kardinál Ján Chryzostom Korec. Dni mal náročné, doliehalo na neho všeličo ťažké, dôsledky nielen chorôb, ale aj dôsledky väzení. Bol zoslabnutý, i keď posledné dva dni akoby nič nenasvedčovalo tomu, že odchádza. Prijal všetky sviatosti, milosti, v pokoji akoby zaspal a odišiel k Pánovi. Pohreb bol v sobotu 31. októbra 2015 o 11,00 hod. v Katedrálnej Bazilike svätého Emeráma v Nitre. Svätej omši predsedal krakovský arcibiskup, kardinál Stanisław Dziwisz. Pochovaný je v nitrianskej katedrále.  Otec Kardinál, orodujte za nás u Nebeského Otca.

                                                          *******

V duchu kresťanskej nádeje na vzkriesenie a s prosbou o modlitbu oznamujem, že v sobotu 24. októbra 2015 vo veku 92 rokov, v 65. roku kňazstva a v 64. roku biskupskej služby odovzdal svoju dušu Stvoriteľovi J. Em. Ján Chryzostom kardinál Korec, emeritný nitriansky biskup.

Prosím, oznámte to svojim veriacim zajtra pri nedeľných bohoslužbách, a po každej sv. omši nech zaznejú kostolné zvony. V ostatné dni až do pohrebu - v sobotu o 11,00 hod. - každý deň o 15.00 hod., v každom kostole v diecéze, kde je to možné, aspoň 5 min.

R.I.P.

S katolíckym pozdravom

+ Mons. Viliam Judák

nitriansky biskup