Náš Jakub Paur dal víťazný gól

Futbalistom MŠK Žilina sa podarilo zvíťaziť aj v druhom kole Fortuna ligy, keď na Štadióne pod Dubňom po dobrom výkone rozobrali MFK Košice hladko 4:1. Východniarom teda absolútne nevyšla generálka pred odvetou 2. predkola Európskej ligy UEFA s českým Slovanom Liberec. Žilinský večerník vyhlásil Jakuba Paura za najlepšieho muža zápasu.

Zverenci Adriána Guľu si v nedeľňajšom stretnutí 2. kola Fortuna ligy 2014/2015 poradili s Košičanmi presvedčivo 4:1 a po plnom zásahu z úvodného vystúpenia v Ružomberku (1:0) im skvele vyšiel vstup do sezóny.

Futbal - Fortuna liga 2014/2015 - 2. kolo - nedeľa:

MŠK Žilina - MFK Košice 4:1 (2:1)

Góly: 14. Jelič, 39. Jakub Paur, 76. Lupčo, 80. Škriniar - 29. O. Diaby, ŽK: 41. J. Mihalík - 66. J. Novák, 75. Viazanko, rozhodovali: Kružliak - Roszbeck, Poláček, 1617 divákov

 

Domáci otvorili skóre zápasu prakticky z prvej vážnejšej šance, keď sa po Lupčovom rohovom kope v 14. minúte na "päťke" dostal k hlavičke Matej Jelič a brankárovi Tofiloskemu nedal žiadnu šancu. V 27. minúte "šošoni" zahodili azda 120-percentnú gólovku. Mabouka poslal z pravej strany výborný center na vzdialenejšou žrď, Tofiloski loptu nezachytil a úplne voľný Čmelík sám pri žrdi mieril vedľa. Zakrátko bolo vyrovnané, Oumar Diaby bol na ihrisku iba tri minúty a okamžite sa zapísal do streleckej listiny. Pri "malej domov" Žilinčanov výborne prečítal hru, predskočil Mabouku a v sklze pred Krnáčom usmernil pomalú loptu do siete. V 39. minúte však žlto - zelení zahrali krásny signál pri priamom kope. Lupčo pätičkou posunul loptu Jakubovi Paurovi, tomu sa otvoril strelecký koridor vedľa košického múru a trafil presne - 2:1.

Košičania pohrozili na začiatku druhého dejstva v 49. minúte. Pačinda vyslal z ľavého rohu šestnástky krížnu prízemnú strelu, ktorá iba tesne minula Krnáčovu bránu. Potom prevzala taktovku opäť Žilina, Čmelíkov nádherný volej v 53. minúte smeroval priamo do vinkla, ale Tofiloski ho stihol vyraziť. Košičania možno nemali prevahu, ale nebezpečný hrotový útočník Diaby sa tlačil do koncovky po každom protiútoku, žilinská obrana i brankár musela byť na pozore. V 64. minúte sa v obrovskej šanci ocitol domáci Guba, ktorý bol vtedy na ihrisku sotva minútu. Košická obrana po vhadzovaní prepadla, Jelič mal na ľavej strane priestor, poslal loptu pred prázdnu bránu, no Guba v páde prestrelil. V 70. minúte padla lopta na nohu Novákovi, ktorý stal pri pravej žrdi žilinskej brány úplne sám, ale jeho strela z prvej bola katastrofálna. Snáď to myslel ako prihrávku. O päť minút neskôr to teda vyšlo na druhej strane. Striedajúci William sa pretlačil po ľavej strane, odkiaľ poslal nízku loptu do malého vápna, Tofiloski ju nezachytil a Peter Lupčo z bránkovej čiary už nemohol netrafiť - 3:1. O ďalších päť minút domáci pridali aj štvrtý gól, opäť to bol rohový kop, po ktorom lopta spadla až na nohu Milana Škriniara a ten to zblízka napálil nechytateľne pod brvno. Bol to už tretí gól "šošonov" zo štandardky v tomto zápase. MŠK teda zvíťazil 4:1 a zaujal prvé miesto v tabuľke.