Aktuálne

Chceš sa zamyslieť a povzbudiť? Rozhýbme sa...

Klikni sem - tu je toho viac....

Mať priateľov je zodpovednosť, byť priateľom je zodpovednosť

Kto je to priateľ? Viete si na to odpovedať podľa niekoľkých citátov, ale aj podľa vlastného názoru. Ja označenie "priateľ" používam, keď chcem pomenovať človeka, ktorý sa kedykoľvek obetuje pre niekoho iného. Keď svoje povinnosti odkladá nabok a venuje sa niekomu inému, lebo vie, že to potrebuje. Priateľ sa nehnevá dlho, lebo keď už vás raz niekto má rád, dokážete si spolu vysvetliť

všetko. Priateľ si na vás nájde čas. Aj keď má veľa iných povinností, myslí na vás a dá vám to najavo akoukoľvek maličkosťou. Priateľ od vás neodchádza zo dňa na deň bez rozlúčky, priateľ vám úmyselne nechce ublížiť..

O priateľoch sa dá toho povedať dosť. Ale to najdôležitejšie je, že mať dobrého priateľa nie je samozrejmosť. Ak máte takých priateľov, s ktorými sa dokážete rozprávať o všetkom, s ktorým si rozumiete a navzájom sa viete prispôsobiť, ak všetko funguje tak v tomto momente im to dajte vedieť! :D Ak sa nevenujete ľuďom, ktorí vás majú radi, robí to šarapatu..:)

Nestačí sa len pýšiť počtom priateľov alebo pýšiť sa tým, s kým sa priatelíme. Treba si hlavne uvedomiť, či je to pravé priateľstvo a ak je, tak k tomu treba pristupovať zodpovedne a neodkopávať vzácnych ľudí niekam, kam vlastne ani nechceme.

Niekedy sa však priateľstvo preklopí do trápenia a s tým treba čo najskôr niečo robiť ........ :)