Aktuálne

Strom viery - ruženec v októbri - sila modlitby

Poď si s nami posilniť vieru: pravidelnou modlitbou sv. ruženca

Syn misionárskej rodiny v Afrike našiel v časopise obrázok malého ružového dinosaura a chcel mať takého. Mama vedela, že to nie je možné, lebo časopis bol tri roky starý. Ale jej syn nikdy nepochyboval o tom, že Boh mu ho dá. O niekoľko mesiacov neskôr, na Štedrý večer, prišla škatuľa z vlasti. Na prvý pohľad sa zdalo, že obsahuje niečo zvláštne pre každého – okrem malého chlapca. Potom sa dostali na dno – a užasli. Pani, ktorá poslala túto škatuľu, nevedela, že Boh si ju použije, aby odpovedal na chlapcovu modlitbu. Pred zalepením škatule na poslednú chvíľu vhodila jednu vec, ktorú mu rodičia nemohli dať – niečo tak bezvýznamné, že žiaden dospelý by sa ani nepokúsil o to žiadať Boha – ružového brontosaura z umelej hmoty z akcie, ktorá sa konala vo fastfoode.

Chlapec bol nadšený. „Vidíš, mama, ja som dôveroval Bohu, že On vyslyší moju modlitbu!“

Niekedy sa hanbíme obťažovať Boha maličkosťami, ale nemali by sme sa hanbiť. Svätý Pavol nám hovorí: „Vo všetkom modlitbou, prosbou a so vzdávaním vďaky prednášajte  svoje žiadosti Bohu.“ (Flp 4,6)

Boh sa zaujíma o každý detail tvojho života. Ak je niečo dôležité pre Teba, je to dôležité aj pre Neho. Uč sa dôverovať Bohu v maličkostiach. Potom mu budeš dôverovať aj vo veľkých veciach.

Strom viery pomaly zakvitá...